Siirry pääsisältöön

Caruna

Caruna huolehtii sähkönjakelusta sekä ylläpitää, kunnostaa ja rakentaa sähköverkkoa yli 700,000 suomalaiselle. Autoimme heitä rakentamalla konenäkösovelluksen, jolla tunnistetaan vaurioita läpi Carunan 88000 kilometrin pituisen sähköverkon.

Liiketoimintaongelma

Luotettava sähkönsyöttö on Carunalle ensiarvoisen tärkeää. Koska heidän sähköverkkonsa ulottuu usealle alueelle, valvonta ja ylläpito vievät aikaa erityisesti maaseudulla. Caruna oli kehittänyt järjestelmän sähkönjakelukomponenttien valokuvaamiseksi ja tarkkailemiseksi, mutta tuhansien valokuvien manuaalinen käsitteleminen oli työlästä. Caruna otti meihin yhteyttä tavoitteenaan luoda konenäköpohjainen algoritmi, joka tehostaa sähköverkon valvontaa sekä ylläpitoa.


Tekninen ratkaisu

Kehitimme ja koulutimme konenäköalgoritmin analysoimaan sähkönjakelukomponenttien kuvia. Algoritmi esikäsittelee kuvat poikkeavuuksien sekä vikojen varalta ja luokittelee ne tyypin mukaan. Onnistuneen pilotin jälkeen suunnittelimme ja rakensimme sovelluksen, jota Carunan huoltotiimi käyttää päivittäisen työnsä tukena.

Käyttämämme teknologiat:

  • Kustomoitu ratkaisu, joka yhdistelee konenäköpohjaista hahmontunnistusmoduulia sekä sääntöpohjaista poikkeavaisuuden tunnistusmoduulia
  • Moderni, pilvipohjainen käyttöliittymä, joka on ensisijaisesti suunniteltu helpon käytettävyyden ja kontrollin kannalta.
Tulokset

Sovellus on vähentänyt Carunan työntekijöiden manuaalisesti käsittelemien kuvien määrää jopa 50 %:lla. Kun datamäärä kasvaa, sovelluksen ja algoritmin avulla prosessia voidaan tehostaa entisestään sekä jatkokehittää sopivaksi uusiin käyttötarpeisiin.Smartbi onnistui sekä teknisesti edistyksellisen konenäkösovelluksen luonnissa, että erittäin käyttäjäystävällisen käyttöliittymän suunnittelussa.


Tutustu muihin uutisiin

Voisiko ongelmasi ratkaista tekoälyllä?

Tilaa uutiskirjeemme ja opi miten tekoälyllä ratkaistaan liiketoimintahaasteita.